Χρησιμότητα των πάτων

Ιστορικό

Η χρησιμότητα των πάτων

 

Βιοτεχνία πάτων ELVA

Κ.Α. Κοζακίδης & σια Ο.Ε.

Λασσάνη 22 και Λασηθίου 2 Περιστέρι Αττική, 12132

τηλ.: +30 210 572 2188

 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ

Από την στιγμή που ο άνθρωπος στάθηκε στα πόδια του όρθιος, όλο το βάρος του μετατοπίστηκε στα δυο του πόδια. Βαδίζοντας ξυπόλυτος στο πετρώδες έδαφος, το δέρμα των ποδιών έγινε χονδρό και σκληρό. Τα πρώτα παπούτσια φτιάχτηκαν στην αρχαία Αίγυπτο και στην Ελλάδα, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να προστατεύσουν τα ευαίσθητα πόδια τους από το βαρύ κρύο, τα νερά αλλά και από το άγριο έδαφος, που δεν τους επέτρεπε να κινούνται άνετα και να κυνηγούν για να βρουν την τροφή τους.
Οι αρχαίοι Έλληνες άρχισαν να χρησιμοποιούν τον χαλκό στα σανδάλια τους και έτσι άρχισαν να ενισχύουν το δέρμα με μέταλλο ώστε να είναι μεγαλύτερης αντοχής σε περιπτώσεις μαχών και εκστρατειών.
Στο μεσαίωνα αρχίζουν τα παπούτσια να φοδράρονται με γούνα από ζώα με βελούδο, καθώς και με άλλα στολίδια. Το δέρμα των ποδιών με την εξέλιξη των παπουτσιών, άρχισε να γίνεται πιο μαλακό.
Η εντατική ορθοστασία όμως δημιούργησε τους κάλους στα πόδια και το κλείσιμο του ποδιού μέσα στο παπούτσι, την κακοσμία. Τα πόδια μας τώρα πια δεν είναι κατάλληλα για περπάτημα σε σκληρές επιφάνειες και εμείς πρέπει να τους προσφέρουμε στήριξη, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα πέλματα.
Πρέπει παράλληλα να βελτιώσουμε την υγεία μας, ειδικά για την δομή των οστών μας και να βοηθήσουμε στη διόρθωση προβλημάτων των ποδιών μας όπως πρηνισμό, υπτιασμό, αυξάνοντας τη σταθερότητά μας.
Η σύγχρονη τεχνολογία έφτιαξε λοιπόν αυτό που θα μπορούσε να παντρέψει το πόδι με το παπούτσι, δημιουργώντας ένα υλικό που θα απορροφούσε τους κραδασμούς και τον ιδρώτα των ποδιών ενώ ανάλογα με την περίπτωση θα καταπολεμούσε την κακοσμία και τους μύκητες.
Ένα είδος μαξιλαριού δηλαδή που αντιγράφει το σχήμα του ποδιού, ανακουφίζοντάς το από τον πόνο. Οι σωστοί πάτοι των παπουτσιών, πρέπει να διατηρούν τα πόδια μας στην καλύτερη κατάσταση παρέχοντας καλύτερη στήριξη στα τρία σημεία του ποδιού. στην περιοχή του μεταταρσίου, την καμάρα και την φτέρνα.
Πρέπει δε να μην κοστίζουν πολύ, για να αλλάζονται συχνά και να μας απαλλάσσουν από την διαδικασία του πλυσίματος των πάτων. Η ELVA δημιούργησε μια σειρά από τους κατάλληλους πάτους, για όλες τις ανάγκες των ποδιών σας, σε τιμές εξαιρετικά χαμηλές.
Διαλέξτε για τα πόδια σας τους κατάλληλους πάτους ανάλογα με τις ανάγκες σας.
(Οι κυρίες που συνηθίζετε να φοράτε ψηλοτάκουνα παπούτσια, μπορείτε να κόψετε με ένα ψαλίδι τους πάτους και να βάλετε τους μισούς στο μπροστινό μέρος των παπουτσιών σας).